Keuzes maken, met het oog op de toekomst

Gepubliceerd op 15 februari 2024 om 19:08

Wat is mijn passie, wat geeft voldoening, hoe kom ik erachter wat ik wil?

Weten wat je wilt en keuzes maken

 

Keuzes maken, wat is dat soms lastig! Want waar je ja zegt zeg je ook nee tegen wat anders. En hoe weet je of het de juiste keuze is?
Hoe weet je nu wat je passie is en hoe kom je erachter wat je wilt? 

Zie je soms ook mensen die van kleins af aan al weten wat ze willen, bij wie het gelijk al helder is waar hun talenten en interesses liggen? Had je dat zelf ook graag gewild?

Ook al is het zo dat we aangeboren interesses en talenten hebben, alleen naar binnen kijken is meestal niet voldoende om erachter te komen welke dat precies zijn.  

Door heel veel te proberen en te doen kom je er vaak pas achter wat bij je past. 

Dus als je iets kiest en het blijkt toch niks voor je te zijn dan is dat heel waardevol. Erachter komen wat je niet wilt is minstens zo belangrijk in de zoektocht naar wat je wel wilt. 

Het is ook moeilijk om je roeping te vinden zonder zelfbewustzijn. Weet je waar je energie uithaalt, of wat je veel energie kost? In wat voor soort omgeving voel je je het fijnst? Presteer je goed onder druk of juist niet? Bij welk type mens voel je je goed?

Ook zelfbewustzijn ontwikkel je door te proberen en ondervinden. Wees nieuwsgierig hoe je op iets reageert, wat iets met je doet. Zo leer je jezelf kennen.

En wat ook erg belangrijk is: baseer je keuzes niet op wat je denkt dat anderen van je keuze vinden.

Ik heb de keuze gemaakt om mij vanaf nu helemaal te gaan richten op het coachen van mensen met behulp van mijn paarden. Dat betekent dus dat ik de gedragstraining van paarden ga loslaten. 
De meeste voldoening haal ik uit het coachen. Ik doe mijzelf geen groter plezier dan van alles te leren over persoonlijke ontwikkeling, hoe de mens werkt, waarom we doen zoals we doen, hoe je brein werkt, hoe we met onszelf omgaan, enzovoort.

Voor mij is er geen grotere voldoening dan dat mensen zichzelf weer gaan zien zoals ze in wezen zijn. Dat ze gaan voelen wat er is, meer zelfcompassie ontwikkelen. In echte verbinding samen zijn en zonder oordeel ontdekken en voelen wat er is. 

Door middel van deze blog wil ik graag kennis en inzichten gaan delen die mijn inziens kunnen helpen en inspireren. 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.