Recensies

"Via via kwam ik in contact met Marieke. Een paardencoach, zou dat wel wat voor mij zijn? Ik heb eigenlijk niks met paarden…

Maar ik ben heel blij dat ik gegaan ben! Soms heb je van die momenten in je leven, dat je denkt: ik wil dit eigenlijk niet zo of ik wil dit eigenlijk anders. Marieke heeft veel verschillende methodes in huis, om elke keer weer aan een ander stukje van jezelf te kunnen werken. Het paard is een mooie spiegel. Je houdt hem niet voor de gek!

Ik heb tijdens de sessies veel aan mezelf gewerkt, dat is soms best emotioneel. Bij Marieke voelt dat heel vertrouwd. Ze is open en kan goed luisteren, maar helpt je ook goed op weg door de juiste vragen te stellen. Ze zet je aan het denken en helpt relativeren. Ik  leerde ook kleine stapjes te zetten, in plaats van alles tegelijk te willen veranderen. 

Na een coachingstraject van ongeveer een half jaar voel ik me beter in mijn vel, heb ik weer motivatie om te blijven sporten, en wil ik gewoon de beste versie van mezelf zijn! "

Dank je wel Marieke! '

Groetjes, 

E te V

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ik vond het een heel fijne afspraak.  Marieke was heel vriendelijk en ik voelde me zeker op mijn gemak.

Ondertussen was het heel gezellig en hebben we veel gelachen.

Ik heb meer inzicht in mijzelf gekregen en kwam zelf met mogelijke oplossingen. Toen we buiten begonnen met het paard, voelde ik me niet comfortabel. het paard was best groot en daardoor was ik een beetje bang.

Marieke had hier veel respect voor en als ik iets niet wilde, dan deden we dat niet. Uiteindelijk heb ik toch het paard zelfs aangeraakt, wat ik mij in het begin niet eens voor kon stellen.

Ik heb veel baat bij de coaching gehad en sta nu zekerder in mijn schoenen. Ik zou zeker een keer terug gaan indien nodig.

 

J. 16 jaar

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Via via kende ik Marieke en op die manier bij haar terecht gekomen voor onder ander een coachingssessie. Privé liep ik door een nare ervaring uit het verleden tegen een obstakel aan. Marieke heeft mij gecoacht, we hebben opdrachten gedaan en veel gepraat. Tijdens de sessie hebben we realistische stappen kunnen zetten. Ik raad Marieke aan, ze heeft veel rust, is geduldig en heeft mij fijn gecoacht!

Puck

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daar waar ik dacht er zelf wel weer uit te komen, liep het anders...

In een korte tijd teveel meegemaakt... Onzeker... Twijfelen aan alles en iedereen vooral ook aan mijzelf... Gewoon de weg even helemaal kwijt...

Op zoek naar hulp gegaan en in contact gekomen met Marieke.

Het eerste contact per mail was al zeer prettig, maar dit heb ik vaker meegemaakt waarbij achteraf bleek het niet bij mij te passen, dus ik twijfelde enorm.

Marieke stelde voor om eens kennis te gaan maken, zonder enige verplichting.

Het was een zeer fijn gesprek in haar mooie, knusse en gezellige pipowagen. 

Na het gesprek kreeg ik alle tijd om het allemaal te laten bezinken en hadden we tussendoor per mail contact.

Toen ik eenmaal een beetje vertrouwen in mijzelf had heb ik besloten om het traject aan te gaan en een afspraak was snel gemaakt.

Mijn eerste afspraak zal ik ook nooit meer vergeten... Je gaat naar een coach met paarden, maar ik mocht aan het werk met haar kippen... Ik had namelijk aangegeven ontzettend bang voor deze dieren te zijn. Waarom dan de kippen? Om te kijken waar mijn grenzen zijn en deze aan te kunnen geven. Heel eerlijk... Ik vond het knap ongemakkelijk... Maar de eerste stap werd gezet. Ook hierna kreeg ik weer alle tijd om het te gaan verwerken. Er is geen druk voor een nieuwe afspraak, alles komt zoals het komt... Tijdens mijn eerste afspraken had ik de paarden al wel gezien natuurlijk en ik ben niet helemaal onbekend met dit soort dieren. Ik vertelde dat ik de Tinker toch wel een heel mooi paard vind... Nou... Dat heb ik geweten.

Tijdens de volgende afspraak gingen we met de paarden aan de slag. Ik mocht kiezen met welke... Tja... Keuzes maken... Niet echt mijn sterkste kant...

Ik koos maar 'gewoon' voor de zwarte... En wat denk je... Die wilde niet... Ze zal vast gepikeerd zijn geweest, hahaha...

Het werd alsnog de Tinker. Daar waar ik gewend ben dat een paard met mij meeloopt wanneer ik deze aan een halster met touw heb, ging dit toch wel heel anders. We gingen een stapje vooruit, we deden er 3 weer terug maar uiteindelijk kwamen we er wel.

Deze bijzondere ervaring moest ook even weer een plekje krijgen.

Nadat ik er een paar dagen tussenuit ben geweest, heb ik weer een nieuwe afspraak gemaakt.

Tijdens deze afspraak ging ik ook weer met de paarden aan de slag, deze keer wel de zwarte, we werden toch wel vriendjes ;)

Ik ging met haar een pad volgen... Een moeilijk pad...

We gingen vooruit en weer achteruit en begonnen weer opnieuw.

Ik vond het heel moeilijk om wat dieper te gaan, kon bepaalde vragen ook gewoon niet beantwoorden totdat ik weer bij het einde was... Wat daar gebeurde is lastig te omschrijven als je het zelf niet mee heb gemaakt, maar er gebeurde wat... Het kwam binnen... Daar waar een dikke muur omheen zat brokkelde er wat af en brak ik...

Natuurlijk moest ook dit verwerkt worden. Nu ik er op terug kijk was het heftig, maar kan ik na deze afspraak zeggen dat ik echt wel fijne momenten weer heb gevoeld en ervaren.

Daar waar ik eerst gewoon helemaal niks meer voelde en niks meer binnen kwam.

Vanuit daar wordt er verder gewerkt...

 

Marieke is een fijn, liefdevol en warm persoon. Alles in alle rust... Ze neemt de tijd en geeft je de tijd, luistert en legt je helemaal niks op. Alles is zoals JIJ het voelt. Er is geen goed of fout. Ze kijkt en vraagt naar jou behoeftes. De stapjes zijn klein. Eerst wist ik helemaal niet waar ik het zoeken moest, wat ik wilde, wat ik kon en wat ik moest doen, maar tijdens het proces met Marieke komt je er echt wel achter, geloof me maar... Ik spreek uit ervaring!

 

Zelf ben ik er nog lang niet, maar mijn eerste ervaringen zijn zo waardevol dat ik wel weet dat ik een goede weg ben ingegaan... Hoe het verder gaat zal ik allemaal nog verder gaan ervaren.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sinds januari heb ik een 2,5 jarige hengst gekocht. Intussen is Amir ruin en 3 jaar. Omdat ik zelf onervaren ben met jonge paarden heb ik Marieke gevraagd om mij met het grondwerk en trailerladen te helpen. . Hoe krijg ik een band met mijn paard. Nou na veel oefenen is die steeds beter aan het worden. Ik word duidelijker in mijn aanwijzingen en Amir snapt het goed. Het werken met Marieke is erg plezierig en gezellig. Ze laat wel zien en horen hoe ik met Amir om ga. Bv:….Amir LET OP ⛔️! Luid en duidelijk kreeg ik deze terug. We kunnen er nog om lachen.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Omdat mijn dochter niet over haar angst tijdens het rijden kwam heb ik Marieke benaderd. Zij is met haar aan de slag gegaan in alle rust. Marieke kan goed luisteren, is eerlijk en lief. Het klikte met haar en zo langzamerhand kwam het vertrouwen bij mijn dochter terug. Wij zijn er nog niet maar hebben wel dankzij Marieke hele mooie stappen gemaakt. Respect voor ruiter maar zeker voor haar dieren staat voorop, geweldig zoals zij met haar paarden én cliënten omgaat. Je wordt altijd hartelijk ontvangen, ze is positief en zelfs als je moet wachten dan kan dat in haar pipowagen bij de vijver, een fantastisch plekje in de Achterhoek waar je ook als moeder even helemaal tot rust kunt komen. Win/win situatie dus ;-).

T & M

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marieke heeft niet alleen verstand van paarden en mensen maar ook ezels....

Toen mijn ezel van destijds 1,5 jaar zijn halster niet meer om wilde heb ik hulp van Marieke gevraagd. Ik moest er wel een drempel voor over omdat ik altijd meen dat ik alles zelf wel kon oplossen.

Maar goed dat halster ging niet om en aangezien de dierenarts zou komen voor castratie was dat toch wel van essentieel belang. Ik raakte meer en meer gefrustreerd met als gevolg dat het zien van het halster al reden genoeg was voor Skye om gauw de andere kant op te rennen.

Met de rustige, geduldige aanpak van Marieke is dat halsteren geen probleem meer....

Daarnaast is ze ook voor mij een geweldige coach. Ik had onbewust een aantal angsten opgebouwd door de verliezen van een aantal van mijn ezels... Dit werkte door in mijn band met Skye.

Marieke heeft mij geleerd om daadwerkelijk te voelen, bij mezelf te blijven en vooral niet zo streng te zijn voor mijzelf. Om mijn dieren te vertrouwen, dat ook kleine stapjes vooruitgang zijn.

Het is niet altijd even makkelijk om zo met jezelf aan het werk te gaan, je komt jezelf tegen en er zijn al heel wat tranen gevallen maar wat ben ik blij dat er een coach als Marieke naast staat.

Skye is inmiddels 2 jaar, hij is zoveel rustiger en onze band is zoveel sterker geworden en daar ben ik Marieke ontzettend dankbaar voor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De ervaring die ik heb met de coaching van Marieke Morsink is niets anders dan geweldig te noemen. Door een moeilijke periode in mijn leven, waardoor ik persoonlijk niet goed in mijn vel zat, was mijn lieve, eigenwijze maar o zo gevoelige Tinker merrie het vertrouwen in mij kwijtgeraakt en voelde ik dat onze band steeds slechter werd. Dit terwijl ik er alles aan deed om deze band goed te krijgen/houden. Ik kwam er zelf niet meer uit en dit uitte zich in een boos, dwars paard wat o.a. echt NIET meer de trailer in wilde.

 

Naast dat ik begeleiding van Marieke heb gehad in het trailerladen (ze laadt nu weer zonder problemen) heb ik dit ook op de grond gehad. De missie was namelijk niet alleen het trailerladen, maar ook de band met mijn paard op de grond versterken. Marieke heeft mij geleerd om te dansen met mijn paard! Om te voelen, om rust te hebben, bij mijzelf te blijven, niet te streng te zijn, mijn paard te aanvaarden voor hoe ze is zodat mijn paard mij kan aanvaarden voor hoe ik ben.

Marieke is een heerlijk, warm, geduldig, open en lief mens met een fijne energie en een stralende lach. Ze heeft erg veel kennis/gevoel van/voor paarden en mensen en dat merk je in de sessies.

 

N.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadat het helemaal mis is gegaan met trailerladen ben ik via een tip bij Marieke uitgekomen. Dit bleek een gouden tip. Marieke heeft geduld en is eerlijk tegen mens en dier. Super vrolijk, open en spontaan! Ze heeft het paard vertrouwen gegeven, maar ook mijzelf. Het paard gaat nu heel netjes en vol zelfvertrouwen de trailer in (en er netjes weer ui).

Heb super veel van haar geleerd en als ik nog eens ergens tegenaan loop met mijn paard is zij de eerste die ik bel. Marieke, dankjewel! Je bent een topper.

 

Wilma uit Aalten

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Door een angst wie ik opgebouwd heb durfde ik niet meer op buitenrit te gaan. Na veel lessen van mijn instructrice in de bak had ik toch iets van ja met de paarden gaan het super alleen ik wil aan mijn eigen angst werken. En zo kwam ik bij Marieke. 

Met Marieke ben ik gaan kijken waar de angst vandaan kwam. Ik had niet alleen angst maar ook een te groot verantwoordelijkheidsgevoel tegen over mijn 2 paarden.

Marieke heeft mij geleerd om mijn paard(en) te vertrouwen rust bij mezelf te zoeken maar ook dat niet alles moet maar mag. 

En dat ook wandelen erg leuk kan zijn. Zo kan ik goed zien hoe mijn paard(en) op dingen reageren en ook hoe ik er op moet reageren. Daardoor ben ik zekerder geworden om met ze te gaan wandelen klein beginnen en steeds verder opbouwen. En wie weet over een tijdje zit ik er op en kan weer genieten!

Het was erg fijn om met Marieke te werken. Ze heeft veel rust, geduld, zekerheid en is altijd vrolijk. 

En ze weet goed hoe ze iemand op de juiste manier moet helpen. 

M.