Mijn verhaal

Uiteraard is ook mijn leven is niet pijnloos verlopen. Tijdenlang was ik onzeker over veel dingen en had ik last van angsten.

Angst voor dood, ziekte, niet goed genoeg zijn, (paard)rijangst. Maar ook om helemaal mijzelf te zijn, bang dat dat niet goed genoeg was, dat ik door de mand zou vallen. Mij aanpassen is iets waar ik (vaak ook onbewust) echt enorm goed in was. Doen waarvan ik dacht dat dit gewaardeerd werd. Een brein dat maar doordenderde en ik had geen idee hoe ik mijzelf daarmee kon helpen.

Wie ben ik eigenlijk, wat past er bij mij, wat vind de buitenwereld van mij, welke keuzes maak ik, welk pad ga ik bewandelen, hoe ga ik om met mijn angsten en onzekerheden? Het zijn allemaal vragen waar ik mee geworsteld heb.

En waar ik soms nog steeds mee worstel. Ik ben tenslotte ook maar gewoon een mens ;-) 

Maar ik kan er nu veel beter mee omgaan. Ik herken de strijd en weet ook wat ik nodig heb op zo’n moment, zodat ik mijzelf dat kan geven. In plaats van mijzelf ook nog eens op mijn kop te geven omdat ik gevoelens van bijvoorbeeld angst, onzekerheid of verdriet ervaar.

Ik heb inzicht gekregen in wie ik ben, ken mijn valkuilen en weet hoe ik mijzelf het beste kan ondersteunen.

Mede door verschillende opleidingen/therapieën/cursussen/boeken.

Ik heb geleerd om te vertrouwen op mijn gevoel en daar ook naar te durven handelen.

Het helemaal onder ogen zien van angst, schaamte en onzekerheid heeft mij heel veel opgeleverd. Het erkennen en doorvoelen, en mij kwetsbaar durven opstellen is behoorlijk ongemakkelijk en heel erg spannend. Maar wat het mij geeft is een gevoel van vrijheid, verbinding met mijzelf en met anderen, zelfcompassie en kracht. 

Mijn gevoel is nu mijn krachtigste instrument geworden, ook in mijn werk.

Mijn overtuiging dat ik alles zelf moet kunnen oplossen, die heb ik overboord gegooid. Zonder hulp van anderen had ik nooit kunnen bereiken waar ik nu sta. Echte verbinding met anderen is onmisbaar als je dingen wilt overwinnen en wilt groeien en bloeien :-)

Na 23 jaar in vaste dienst te hebben gewerkt heb ik twee jaar geleden ervoor gekozen om nu echt te gaan doen waar mijn hart ligt. Ik ben begonnen als zzp-er. Eerst als gedragsdeskundige paard en mens, en coach met behulp van paarden. Sinds begin 2024 heb ik ervoor gekozen om voornamelijk nog als coach te werken. Simpelweg omdat dit is waar ik echt heel blij van word. Mij verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en de daarbij behorende methodes en nieuwe inzichten is wat ik het allerliefste doe. Ik raak enorm geïnspireerd door mensen als bijvoorbeeld Edith Eger, Brene Brown, Kristin Neff en vele anderen. Hoe ga je met jezelf en je angsten en onzekerheden om. Daar mee bezig zijn heeft mijn leven echt veranderd en een stuk fijner gemaakt.

Ik wil het leven mooier maken. Dat is mijn missie.

 

Paardencoach Achterhoek Borculo

De paarden hebben mij ook veel gegeven. Ze confronteren mij met mijzelf, en dan niet alleen met de leuke dingen. Ze herinneren mij aan wat er echt belangrijk is, en dat ik altijd weer opnieuw kan beginnen. Ze hebben mij geleerd dat het niet perfect hoeft te zijn om tot een waardevol resultaat te komen. Dat het funest is om mij te vergelijken met anderen en dat ik pas voldoening vind als ik onderzoek wat mijn eigen pad is.

De paarden hebben geen oordeel of verwachtingen van hoe het zou moeten zijn. Er is wat er is.

Ik vind het geweldig dat ik nu anderen op deze reis mag bijstaan. Samen met mijn paarden die altijd weer een bijzondere bijdrage leveren en zoveel duidelijk maken.

Opleidingen:

Para-veterinair (Aeres Barneveld)
Holistisch masseur (Holos Utrecht)
Gedragsdeskundige paard en mens (2moons Petra Vlasblom Rotterdam)
Coach met het paard als spiegel (Horsense Diepenheim)

Daarnaast nog diverse workshops/clinics/bijscholingen.

Ik werk met verschillende methodes/werkwijzen zoals ACT, EFT, zelfcompassie, systemisch werk en meer.